Algemeen
Werkt u in een kinderdagverblijf, werkt u bij een vereniging als vrijwilliger met kinderen, hebt u zelf jonge kinderen of bent u oppas ouder?
Ieder jaar raken een groot aantal kinderen betrokken bij ongevallen. Weet u wat u moet doen als een kind op het hoofd valt, zich verslikt of ernstige brandwonden oploopt? In veel gevallen kan door eenvoudige EHBO-handelingen erger worden voorkomen!
De cursus EHBO bij kinderen leert u hoe u moet handelen. Ook veiligheid, preventie en het herkennen van kindermishandeling komen aan bod. Verder, veel voorkomende ongevallen met kinderen, maar ook levensbedreigende situaties en reanimatie.

Voor wie
Een must voor ouders, gastouders, vrijwilligers, verzorgers en iedereen die met kinderen werkt!
Er zijn voor deze cursus geen toelatingseisen
Het Ministerie van OC&W en GGD Nederland stellen de volgende eis:
Vanaf 1 januari 2010 moeten gastouders in het bezit zijn vaneen geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis.


Cursus duur
De cursus duurt 6 uur (2x3 uur) en aansluitend een toets.

Cursus inhoud

O.a. veiligheid in en om het huis. EHBO bij kleine ongevallen (b.v. bloedneus, schaafwond, snijwondje). Maar ook ernstigere letsels, zoals brandwonden, shock, botbreuken en eerste hulp bij vergiftiging en reanimatie ook is er aandacht voor herkenning van kindermishandeling.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een toets conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. De geslaagde deelnemer ontvangt een certificaat.

Locatie
In overleg

 

bloedneus kind

kind

kind verstuiking